IBIZA TIPS: De Leukste Restaurants van Ibiza - Bali Lifestyle Store

De Leukste Restaurants van Ibiza 

Wat heerlijk dat je naar Ibiza gaat óf nog beter, al op Ibiza bent! Als wij het hebben over de de mooiste hotspots van Ibiza, dan mogen de leukste restaurants van Ibiza natuurlijk niet ontbreken. De eerste tip die wij je al willen meegeven is RESERVEER je plekje. Eigenlijk zijn alle hotspots altijd volgeboekt. En dan hoor ik je misschien denken: "Vast niet in het laagseizoen". Maar helaas: "Ja, ook in het laagseizoen." Daarom kan je het beste wel al van te voren je plekje bemachtigen, zodat je verzekerd bent van een plekje en kan gaan genieten van al het moois dat deze restaurants te bieden hebben.

#1 CHIRINGUITO CALA GRACIONETA

In het lijstje "De leukste restaurants van Ibiza" mag deze parel niet ontbreken! Onze ultieme favoriet op Ibiza en daarom mag deze hidden gem niet ontbreken uit dit lijstje hotspots. Dit heerlijke restaurant ligt volledig verborgen in een klein dorpje met een eigen privé baai. Als je aankomt denk je misschien dat je fout zit. Er zit een mannetje op een plastic stoel midden op een klein straatje. Hij geeft waarschijnlijk aan dat je even verderop in de straat een plekje moet zoeken om te parkeren, tenzij je een parkeerplek hebt gereserveerd. Hierna loop je via een klein straatje naar beneden en kom je aan bij het restaurant, maar je ziet dit bohemian walhalla pas als je langs de zijkant naar de ingang loopt. Je wordt helemaal ondergedompeld in de bohemian vibe. Je ademt hier echt Ibiza. Hiernaast is het eten heerlijk en zijn de cocktails verrukkelijk (wel een beetje prijzig, maar dat is vrijwel alles in Ibiza). TIP: Trek je bikini/zwembroek aan en neem je strandlaken mee, want er is niets lekkerder om na een heerlijke lunch een verfrissende duik te nemen in het helder blauwe water van de privé baai! Genieten maar! 

#2 CASA JONDAL 

Casa Jondal is een vrij nieuwe hotspot op het eiland en wij zijn fan! Deze prachtige tent is te vinden op het bekende strand Cala Jondal, precies tussen de (je misschien wel bekend klinkende) beachclubs Tropicana en de Blue Marlin in. Er is hier veel aandacht besteed aan de aankleding van de beachclub, hierdoor is de sfeer die deze tent uitstraalt mega fijn. Van de gave lampen (die wij ook verkopen --> verlichting) tot de menu kaart, alles klopt gewoon. Ondanks dat de gerechten op de menu kaart aan de prijs zijn, moet je deze gave spot écht niet overslaan, want casa jondal is op en top Ibiza! 

TIP: Als je niet uitgebreid wil eten, dan hebben wij een goede tip. Naast het restaurant, hebben ze ook een gedeelte met loungestoelen en een aparte beach bar. Plof neer in één van de heerlijke lounge stoelen van de beach bar en geniet van een mega lekkere cocktail en het fijne uitzicht!

#3 CALA BASSA BEACH CLUB 

Deze hippe beach club ligt op het bekende (je raadt het vast al) strand Cala Bassa. Het is een mooie spot in weer een prachtige baai. Neem plaats aan één van de tafeltjes, uitkijkend over het azuur blauwe water van de Middellandse Zee. Het eten is er erg goed. Van verse oesters tot een lekkere hamburger met frietjes. Oh ja, en de bediening is ook nog eens erg vriendelijk! Er is ook een strand bar waar je lekkere drankjes en hapjes kan halen voor op het strand. TIP: Je kan je auto voor 5,- parkeren op het parkeerterrein naast de beach club en hierbij krijg je ook nog eens een heerlijk koud biertje of een verfrissend flesje water. 

#4 CALA BASSA SANTA EULALIA 

Je denkt misschien dat wij in de war zijn en het weer over dezelfde beach club gaan hebben, maar Cala Bassa heeft recent een nieuwe hotspot geopend. Dit keer geen beach club, maar een super hippe tent midden in de haven van de gezellige havenstad Santa Eulalia. Verrassend leuk en in het laagseizoen nog lekker rustig. Je kan plaatsnemen op de heerlijke loungebanken die uitzicht bieden over baai en de boulevard van Santa Eulalia en verder alleen maar genieten. Het eten is top en de service super! TIP: De cheesecake is to die for én de croquettes om je vingers bij af te likken! Combineer dit met een heerlijk flesje koude Ibizkus roze (100% gemaakt op het eiland) en je middag is compleet. 

#5 EL CHIRINGUITO IBIZA ( ES CAVALLET) 

Een misschien wel iets té hippe tent, maar wel eentje met een hele hoge kwaliteit. Persoonlijk vonden wij de bediening vrij arrogant, maar ondanks dat is de locatie, inrichting en het eten wel erg fijn. De weg er naar toe is al een cadeautje, want je rijdt dwars door de zoutvlaktes van Ibiza heen. Waar je als je geluk hebt zelfs groepen flamingo's kan spotten. Eigenlijk zou je alleen daarvoor al een bezoekje moeten brengen aan deze tent. TIP: Je kan er ook een ontbijtje scoren, want de vers gebakken croissantjes zijn echt goddelijk! Hiernaast heb je ook het voordeel dat het 's ochtends nog lekker rustig is op deze spot.

#6 LA BODEGA (IBIZA STAD) 

Je komt deze tapas zaak misschien tegen in meerdere hotspot lijstjes van Ibiza stad en dat heeft meerdere redenen. Het eten is lekker, authentiek en betaalbaar, de sfeer is gezellig en ongedwongen en de sangria... to die for! Het is er daarom altijd druk en er staan vaak rijen te wachten voor een plekje op het smalle terras. TIP: Kom op tijd, want de Spanjaarden eten vaak laat, waardoor je als je vroeg komt, je makkelijker een fijn plekje op het terras kan scoren. 

#7 COTTON BEACH CLUB IBIZA

Cotton Beach Club is een beetje gezien en gezien worden, maar stiekem kan dit soms best leuk zijn. Je dompelt jezelf onder in ibiza luxe. Lekker (en volgens onze bescheiden mening misschien iets te duur) eten, aandacht voor detail en waanzinnig uitzicht over een azuur blauwe baai. TIP: Er is ook een lounge dek, waar je zonder reservering vaak wel terecht kan voor een verfrissende cocktail. Je hebt hier super mooi uitzicht over de zee, maar het is er wel bloedje heet, dus midden op de dag brand je hier wel een beetje weg. Wat je natuurlijk wel kan doen is daarna gewoon een heerlijke duik in de zee nemen! 

Wij zijn aan het eind gekomen van de lijst met de mooiste hotspots van Ibiza. Maar natuurlijk kan je jouw huis en interieur ook het ultieme Ibiza gevoel geven. Benieuwd naar onze gehele assortiment? Neem dan een kijkje in de shop bij alle producten en laat je inspireren. 

Love it? Share it op onze insta @bali_lifestyle_store

Laat een reactie achter!

Alle reacties worden gescreend op aanstootgevende inhoud voordat ze gepubliceerd worden.

BLOG

Benieuwd naar de laatste trends voor jouw boho interieur? Of plan je een reis naar Bali? Laat je inspireren in onze blogs!

Producten uit de blogs